Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Berita

Manage PermissionsManage Permissions
DADAH DITEMUI SEMASA PEMERIKSAAN

​BRUNEI MUARA, Jumaat 16 Julai - Tiga (3) orang individu telah ditahan oleh keanggotaan Jabatan Siasatan dan Kawalan Lalulintas (JSKLL), hasil daripada rondaan yang dikendalikan pada sekitar waktu tengah malam 16 Julai 2021 di kawasan letak kereta Jalan Kustin Gate 6A, Berakas. 

Insiden penahanan tercetus bilamana 3 orang individu berkenaan telah didapati berada di dalam kenderaan dalam keadaan yang mencurigakan. 

Sejurus siasatan dan pemeriksaan kenderaan dijalankan telah menemukan beberapa peralatan dan bungkusan kecil dipercayai digunakan untuk penyalahgunaan dadah. 

Seorang suspek (pemandu) merupakan seorang lelaki manakala dua (2) orang penumpang adalah perempuan. Ketiga-ketiga mereka merupakan warga asing dalam lingkungan di bawah umur. 

Keanggotaan bertugas segera menghubungi Pihak Biro Kawalan Narkotik (BKN) bagi penyerahan suspek dan bahan-bahan bukti untuk tindakan lanjut pihak berkenaan. 

PPDB melalui JSKLL akan sentiasa meningkatkan kekerapan rondaan dan pemeriksaan rambang di kawasan-kawasan mencurigakan dalam tujuan pencegahan dan memastikan negara ini sentiasa terkawal dari segala kegiatan-kegiatan yang melanggar perundangan di Negara Brunei Darussalam.Dikeluarkan oleh :
UNIT PERHUBUNGAN AWAM
PEJABAT PESURUHJAYA POLIS
PASUKAN POLIS DIRAJA BRUNEI

Attachments